برای انتخاب از بین فرصت های شغلی به روش بشقاب بونتو عمل کنید.
انتخاب فرصت های شغلی به روش بشقاب بونتو میتواند ساده شده مدل های تصمیم گیری شغلی پیچیده و علمی باشد. ژاپنی ها استاد ساده کردن مسائل هستند. در روش تغذیه ژاپنی از بشقاب بونتو کمک گرفته میشود. بشقاب بونتو، بشقاب دسته بندی شده ای است که هر چیزی جای خودش را دارد. در این روش تغذیه قبل از اینکه هر چیزی در بشقاب ریخته شود مشخص شده که از هر کدوم چه مقدار باید ریخته شود. مثلا جای کربوهیدارت، میوه، سبزی و پروتئین مشخص هست و این یعنی در هر وعده غذایی میشه درست تر و سالم تر انتخاب کرد. این روزها که به کارجو هایم فرصت های شغلی رو معرفی میکنم حس میکنم بیشترگیج میشوند و تصمیم گیری برایشان سخت تر می شود . استفاده از تصمیم گیری به روش بشقاب بونتو خیلی جذاب است.
ابعاد انتخاب فرصت های شغلی
در مورد انتخاب فرصت های شغلی باید به ابعاد مختلفی توجه کرد. این ابعاد به چهار دسته اصلی قابل تقسیم اند البته این چهار بعد میتواند بیشتر هم باشد.
بعد 1. من در امروز : یعنی این شغل برای امروز من تا چه اندازه میتواند مفید باشد. مثلا مشاغلی هستند که حقوق خوبی دارند و برای امروز من خوب هستند .
بعد 2. من در آینده: بعضی از شغل ها هستند که برای آینده من میتوانند خوب باشند، مثلا برای من ممکنه آموزش ها و ارتباطاتی را بوجود بیاورند که برای آینده ام مفید هستند .
بعد 3. خانواده در امروز: ما موجودی اجتماعی هستیم و برای حس خوب مون باید در کنار خانواده هامون حس خوبی داشته باشیم. این بعد رو از این جهت گذاشتیم که خیلی از افراد باید برای تصمیم گیری شغلی خانواده هایشان را هم در نظر بگیرند مثلا والدینی که تا ساعت 7 شب سر کار هستند این شغل برای خانواده شان مناسب نیست .
بعد 4. خانواده ام در آینده: گاهی اوقات به واسطه انتخاب فرصت شغلی برای آینده خانواده مان می توانیم شرایطی را فراهم کنیم که در مسیر زندگی خانواده ما میتواند اثر گذار و مفید باشد.
در این روش انتخاب فرصت های شغلی هر چیزی جایگاه خودش را دارد و نباید برای تصمیم گیری فقط یک بعد را در نظر گرفت. در فرصت های بعدی ابزار ساده شده این روش را به شما معرفی میکنیم . اگر این روش برای شما جالب بود و می خواستید درباره آن بیشتر بخوانید پیشنهاد میکنم آخرین پادکست بی پلاس رو هم گوش بدید. علی بندری خلاصه کتاب آینده ممکن را برای ما میگوید که همین جا خدا قوت میگویم به کار خوب علی بندری و پادکست بی پلاس.