اشتغالپذیری دانشجویان در انتخاب دانشگاه ها بسیار اهمیت دارد.
شاید برای شما جالب باشد که شاخص اشتغالپذیری اصلی ترین شاخص انتخاب دانشگاه ها در سراسر جهان شده است.
این شاخص به بررسی این موضوع می پردازد که دانشگاه تا چه میزان مهارت های اولیه مورد نیاز بازار کار را آموزش داده اند و دانشجویان فارغ التحصیل از دانشگاه ها در بازه زمانی چند ماهه وارد بازار کار می شوند و به عبارتی شاغل می شوند یا اشتغال پذیر می شوند.
هر ساله اشتغالپذیری یا استخدام پذیری در دانشگاه ها بررسی شده و رتبه بندی دانشگاه ها انجام میشود. میتوانید نتایج گزارش سال 2020 را از اینجا ببینید.
بر اساس این رتبه بندی دانشگاه های زیر رتبه یک تا ده را در زمینه اشغالپذیری دانشجویان به خود اختصاص داده اند:
- Massachusetts Institute of Technology (MIT)
- Stanford University
- University of California, Los Angeles (UCLA)
- The University of Sydney
- Harvard University
- Tsinghua University
- The University of Melbourne
- University of Cambridge
- University of Hong Kong
- University of Oxford
در ایران دانشگاه شریف رتبه اول، دانشگاه امیر کبیر رتبه دوم و بعد از آن دانشگاه های تهران، شهید بهشتی، شیراز و دانشگاه علوم تحقیقات همگی رتبه سوم را دارند.
دانشگاه شریف با مدرسه اشتغال دانشگاه شریف قدم های موثری را در زمینه آموزش مهارت های مکمل تخصصی در زمینه های اشتغال برداشته است.
دانشگاه امیرکبیر نیز با افتتاح مرکز کارآوی از سال گذشته برای بالا بردن اشتغال پذیری دانشجویان این دانشگاه تلاش کرده است.
امیدواریم به سرعت شاهد فعالیت دانشگاه ها به صورت موثر و مستمر در زمینه بالا بردن شاخص های اشتغالپذیری دانشجویان خود باشیم. از این به بعد در زمان انتخاب رشته دانشگاه به شاخص اشتغال پذیری هم توجه کنیم.
اگر برای بالا بردن مهارت های اشتغالپذیری و توان افزایی شغلی خود سوال دارید و دوست دارید بیشتر درباره این مهارت ها بدانید با ما در تماس باشید.