تا بحال شده که از شغلی متنفر باشید و یا از شغلی خوشتان بیاید.
وقتی به شغلی فکر کنید با خودتان بگویید چقدر کار کردن در آن شغل جذاب است و کار کردن در شغلی دیگر عذاب مستمر است.
برای من شغل گل فروشی بسیار جذاب است، همیشه با خودم فکر میکنم که به شغل گل فروشی خیلی علاقه دارم و در مقابل از شغل حسابداری متنفرم.
فکر می کنم اگر حسابدار بودم رفتن به سر کار و شنبه ها برای من بدترین روز هفته می شدند و اگر گل فروش بودم تمام روزهای هفته هم کار میکردم خسته نمی شدم.
اینکه من از حسابداری متنفرم و یا اینکه گل فروشی را دوست دارم تنها انتخاب من و اولویت بندی انتخاب های شغلی من است و نباید آن را با شخصیت، مهارت و یا استعداد اشتباه بگیریم. به همین دلیل توجه به رغبت تحصیلی شغلی نکته تاثیر گذاری در مسیر شغلی و حتی زندگی شما خواهد بود.
اهمیت توجه به رغبت تحصیلی شغلی
این علاقه هر فرد به رشته تحصیلی و یا شغل موضوع یکی از مباحث بسیار مهم در زمینه مشاوره شغلی است.
در مشاوره شغلی یکی از نکاتی که مشاور حتما به آن توجه میکند رغبت های تحصیلی و شغلی هر مراجع است.
در جلسات اول مشاوره شغلی مراجع درباره علایق اش صحبت میکند . مراجع با کمک مشاور می تواند تصویر درست تری از علایق تحصیلی شغلی خود بدست بیاورد. مشاور شغلی با هدایت فرد به انتخاب ها و اولویت هایش به فرد کمک میکند که دلیل این اولویت بندی ها را بهتر درک کند و انتخاب های درست تر تحصیلی و شغلی داشته باشد.
نکته مهمی که باید به آن توجه شود این است که این رغبت ها شخصیت، مهارت ، توانایی ها و یا استعداد مراجع نیست بلکه تمایل هر فرد و اولویت دادن به انتخاب های تحصیلی شغلی فردی است .
بسیاری از افراد را می شناسیم که بدنی ورزیده دارند و توانایی خیلی خوبی در ورزش دارند ولی تمایلی به ورزشکار شدن ندارند. و یا اینکه حتما شما هم با افرادی مواجه شدید که توانایی محاسباتی و هوش ریاضی خوبی دارند ولی هیچ تمایلی به انجام کارهای محاسباتی تمام وقت به عنوان حرفه و شغلشان ندارند.
اینکه ما چه رغبت هایی داریم مورد توجه دانشمندان زیادی بوده است. اولین بار پارسونز پدر روانشناسی شغلی در جهان تقریبا یک قرن پیش به این موضوع پرداخت. برای پارسونز دلیل موفقیت فرد در مشاغل و یا عدم رغبت هر فرد به مشاغل مختلف جذاب بود و تالیف های ارزشمند زیادی را در این زمینه داشت. پارسونز اولین کتاب انتخاب شغل را هم برای پاسخ دادن به این نیاز در سال 1906 نوشت.
تاثیر رغبت تحصیلی شغلی
در طول زمان های مختلف اساتید مختلف به این موضوع پرداختند و در هر مرحله آن را کامل تر کردند. امروزه برای شناخت بهتر رغبت های تحصیلی و شغلی از آزمون های مختلف کمک گرفته می شود و یکی از اصلی ترین آزمون های آن، آزمون رغبت شغلی استرانگ است. خود آزمون استرانگ نیز در دوره های مختلف و بازه های زمانی مختلف رشد و توسعه داده شد. آخرین نسخه این آزمون در سال 2004 معرفی شد.
دلیل اینکه در جلسات مشاوره شغلی تاکید می شود که مراجع باید رغبت های خود را بشناسد این است که وقتی رغبت های تحصیلی شغلی با شغل همسو باشد شبیه حرکت کردن در جهت حرکت آب در رودخانه است و وقتی این دو با هم همسو نباشد مثل تلاش برای حرکت در خلاف جهت است که برای رسیدن به مقصد وقت و انرژی زیادی باید طی شود.
روز اول هفته کاری برای کسانی که شغلشان با رغبت هایشان همسو باشد روز درجه یک و عالی است. بر عکس برای کسانی که این همسویی را ندارند، روز اول هفته کاری تبدیل به کابوسی دایمی خواهد شد.
مراجع با شناخت بهتر رغبت ها تصمیم های درست تری در مسیر رشد حرفه ای و شغلی خود می تواند بگیرد.
برای سنجش رغبت های تحصیلی شغلی لازم است تا مراجع به سنی رسیده باشید که تصویر درست و واضحی از مشاغل داشته باشد. بیشتر افراد بعد ازدوره نوجوانی با مشاغل آشنایی پیدا میکنند و میتوانند درباره مشاغل صحبت کنند، قبل از دوره نوجوانی شناختی از مشاغل و عناوین شغلی ندارند. مراجع باید با هر عنوان شغلی تصویر درستی ازآن داشته باشد. بنابراین آزمون های رغبت برای مراجعان بیشتر از 15 سال هستند و مراجعان می توانند در این آزمون ها شرکت کنند.
برای سنجش فردی خود شرکت در آزمون روانشناختی MBTI کارآزموده را از دست ندهید.
مشاوره رغبت شغلی تحصیلی در کارآزموده
به باور ما در کارآزموده بهترین هدیه به کسانیکه دوستشان داریم کمک به آنها در انتخاب رشته تحصیلی و پس از آن در انتخاب شغل است.
وقتی ما به کسی که دوستش داریم کمک میکنیم که انتخاب تحصیلی بهتری داشته باشد یعنی آینده بهتری را براش فراهم کرده ایم و در نهایت زندگی شاد تری در انتظار اوست.
شما می توانید این آزمون و جلسه مشاوره را به عزیزانتان هدیه بدهید و یا برای شرکت در آزمون های رغبت تحصیلی شغلی با ما در تماس باشید.
مشاوران شغلی کارآزموده به شما در انتخاب رشته تحصیلی و شغل آینده کمک خواهند کرد.