
در یک بازار شغلی که در آن تعداد بسیار کمی موقعیت کاری برای افراد خوب وجود دارد, یک لحظه غفلت میتواند منجر به از دست دادن شغل مناسب شود; بنابراین, هنگام آماده کرده رزومه خود, متقاضیان باید بدانند که آنها تنها بر روی کاغذ هستند و باید خودشان را برای مصاحبه شغلی و مصاحبههای رو به رو با متخصصان منابع انسانی آماده کنند. آنها مسئول مصاحبه شغلی هستند و بیان میکنند که آنها بخشی از فرآیند مصاحبه را کوتاه میکنند تا فرآیند کار را تسریع کنند و متقاضی را بسیار سریعتر بفرستند. متاسفانه, چنین وظایف عجولانه اغلب منجر به اشتباهات بسیاری در فرآیند استخدام میشوند که بعداً نشان میدهد که کارمندان جدید فاقد مهارتهای لازم برای این شغل هستند.

برونسپاری استخدام یعنی سازمان ها تمام فرآیند های استخدام را به کارآزموده می سپارند.
اولین قدم درج آگهی شغلی است، ما در کارآزموده با تجریه بیشتر از 10 سال حضور در فضای کار و اشتغال کشور به خوبی می دانیم چه آگهی شغلی، در چه وب سایت و شبکه اجتماعی شما را سریعتر به هدفتان نزدیک میکنند.
فدم دوم غربال و پایش رزومه های دریافتی است. صحت سنجی رزومه های دریافتی و هماهنگی برای مصاحبه تلفنی و مجازی تصویری در این مرحله انجام می شود.
در مرحله سوم ما از طرف شما افراد را مصاحبه تخصصی میکنیم، این بخش بسیار تخصصی و بسیار مهم است. هم از نظر سازمانی و هم از نظر فردی، ما در کارآزموده با آگهی از روش های مصاحبه های تخصصی رفتاری مدیریت منابع انسانی با کمترین خطا افراد را مصاحبه میکنیم.
در پایان افراد برگزیده را به شما برای انجام مصاحبه های تخصصی معرفی میکنیم. در این مرحله شما با کمترین میزان وفت و تنها با یک جلسه میتوانید به سرعت مناسب ترین فرد را برای سازمان خود انتخاب کنید.
برونسپاری استخدام از روش های به روز استخدام در سازمان ها است که بزرگترین سازمان های دنیا از جمله گوگل، آمازون، و بسیاری از شرکت های دیگر برای استخدام از این روش کمک میگیرند.
برای شرکت در بهترین مشاوره شغلی با کارشناسان کارآزموده در تماس باشید.
برونسپاری مصاحبه استخدامی را با کارآزموده تجربه کنید.
مصاحبه تخصصی استخدام چیست؟
مصاحبه ی تخصصی استخدام با مصاحبه ی عادی استخدما تفاوت دارد و عموما به شکل کاملا تخصصی انجام می شود در این نوع مصاحبه از شما سوالاتس تخصصی در ارتباط با رشته و حرفه ای که قرار است در آن استخدام شوید پرسیده می شود.
دعوت برای مصاحبه استخدامی خوبی است. کارفرمای آینده شما ممکن است نیاز به تایید صلاحیت بیشتری برای استخدام شما داشته باشد. آنها ممکن است بخواهند با اعضای تیم دیگر دیدار کنند و ببینند که چطور میتوانید این وضعیت را کنترل کنید. یا شاید تعداد نامزدها را به چند نفر کاهش داده و بخواهند تصمیم بگیرند کدام یک پیشنهاد بدهند. در هر صورت, رویکرد شما برای مصاحبه دوم باید کمی متفاوت از اولین مصاحبه باشد.
شما باید ابتدا در مورد نکاتی که در مورد مهارتها و تجربیات خود در اولین مصاحبه انجام دادید، فکر کنید. سعی کنید بفهمید چه کسی آنها را تحتتاثیر قرار دادهاست و کدامیک توجه کمتری به خود جلب کردهاند. در این حالت، شما میتوانید از عوامل تاثیرگذار استفاده کرده و برای سوالات چالش برانگیز آماده شوید.
اگر میدانید سایر افرادی که به مصاحبه دعوت شده اند چه کسانی هستند، هیچ ضرری برای تحقیق درباره سابقه آنها در شرکت وجود ندارد، کاری که انجام دادهاند، و شرکتهایی که قبلاً با آنها کار کردهاند.
مصاحبههای استخدامی تخصصی اغلب کمی استرس زا هستند. ممکن است مقامات ارشد در این مصاحبه حضور داشته باشند و سوالاتی در مورد مهارتهای حرفهای شما بکنند. در این حالت، بااعتماد به نفس در مورد پسزمینه مربوطه خود صحبت کنید. چند مثال آماده کنید تا بتوانید پاسخهای دقیقتری ارائه کنید.
سوالات انحرافی
برخی مصاحبه کنندگان سوالات انحرافی را میپرسند. بهتر است برای سوالاتی که از ناکجا میاد آماده باشید چون ممکن است بخواهند بررسی کنند که چگونه با چنین سوالاتی دست و پنجه نرم میکنند.
دومین مصاحبه زمان بهتری برای پرسیدن سوالات مرتبط است. همیشه از مدیران استخدام سوال کنید که در مورد شرکت چه چیزی را دوست دارند، آنها فکر میکنند اهداف آن چیست و چگونه این شرکت به آنها دست مییابد.
مصاحبه استخدامی تخصصی اغلب شامل ملاقات یا ملاقات مختصری با برخی از افراد در واحد پتانسیل است. مهمترین دلیل برای این کار این است که اطمینان حاصل کنید که با این واحد سازگار هستید.
نشان دهید اگر با این محیط سازگار هستید، به این خاطر نشان دهید که اگر سازگار نباشد، احتمالاً از کار کردن در آنجا لذت نخواهید برد. همچنین به شما این فرصت را میدهد که درباره آینده خود تصمیم بگیرید و یک پیشنهاد مشارکت را قبول کنید.
پیشنهاد همکاری را قبول کنید
اگر در آن زمان یک پیشنهاد ارائه ندهند، از گامهای بعدی سوال کنید و زمانی که آنها بتوانند تصمیم خود را اعلام کنند. اما اگر پیشنهاد داده شود، از آنها تشکر کنید و زمان بیشتری را برای فکر کردن، بدون در نظر گرفتن تمایل خود برای یک پاسخ مثبت بپرسید. چند ماه از زندگی خود را در شغلی سپری کنید که مناسب نباشد، بنابراین باید در مورد آن فکر کنید.
برای سنجش فردی خود شرکت در آزمون روانشناختی NEO کارآزموده را از دست ندهید.
مراحل مصاحبه استخدام
یک مصاحبه ارتباطی, هدفمند و رو به رو است و نیازمند تصمیمگیری است که در آن طرفین حاضر هستند, و هر دو برای دستیابی به اهداف متفاوت اما سازگار در یک استاندارد سازمانی تعریف شدهاند.
مصاحبه, صحنه تبلور یادگیریهای همراه با دیگر رقبا و نقطه کانونی ارزیابی مهارت است. آزمایشها هیچ قاعده خاصی ندارند و به طور جداگانه و در سبکهای مختلف هر شرکت اجرا میشوند. از این دیدگاه, دقایق مصاحبه میتواند بسیار پر استرس و خستهکننده و همچنین مطلوب و موفق تلقی شود. تمام این مراحل به نگرش و دیدگاه شما بستگی دارد, نکته مهم این است که تعریف شما از یک مصاحبه چیست? زیرا هر چیزی که تصور میکنید و فکر میکنید اتفاق میافتد. پس این امتحان را بگیرید و از نتیجه آن لذت ببرید. به مصاحبه به عنوان رویدادی ساده مانند بسیاری از رویدادهای دیگر در زندگی فکر کنید و آن را فرصتی برای کسب تجربه جدید بدانید. از پذیرش در مصاحبه نترسید و درباره اجرای استراتژیهای جدید فکر کنید.
به عبارت دیگر, مصاحبهکننده شخصیت کاندیداها را تحلیل میکند, صحت اظهارات آنها بر روی صفحات رزومه, و مهارتهای علمی و عملی آنها را از طریق پرسشهای طراحیشده در برنامههای خاص ارزیابی میکند.
مهمترین بخشها و اهداف یک مصاحبه شغلی عبارتند از:
*در ابتدا, اهداف و برنامههای کلی سازمان توانمند و سوالات باید کاملاً بررسی و بررسی شوند.
* سوالات باید بهصورت کاملاً روانشناختی, علمی و در حوزه فعالیتهای هر فرد تعیین شوند.
* اجتناب از انجام مصاحبههای دو بعدی. باید با یک زمانبندی دقیق و قابلکنترل, هر بار در رابطه با موضوع, افراد, و شرایط زمانی و زمانی مورد مطالعه ظاهر شود.
* تلاش برای ایجاد ارتباط منطقی با افراد, مهارتها, خلاقیت و تواناییها.
* گفتمان موفق مصاحبه, تنها در سایه حفظ آرامش متقابل, اجتناب از به حاشیه راندن, اندازهگیری عملکرد و حرفه دانشگاهی شکل میگیرد.
انواع مصاحبهها
مصاحبه سبکها و گرایشهای مختلفی دارد. رایجترین روش مصاحبه شفاهی است. همچنین در این راستا مصاحبه به بخشهای مختلف اعم از مصاحبه, راهنمایی, مصاحبه آزاد, تفسیری, باز, بسته, پرس و در نهایت حرفهای تقسیم میشود.
مصاحبه شغلی
مصاحبه شفاهی, مصاحبه شوندگان, مصاحبه شوندگان و مصاحبهشونده در مقابل یکدیگر مینشینند و مذاکره میکنند.
هدف مصاحبهکننده برقراری ارتباط و شناسایی متخصصان است. آنچه در حوزه مصاحبه اهمیت دارد سطح آگاهی و مهارت متقاضیان است. دورهها, مشاغل و عملکرد مورد ارزیابی قرار میگیرند و زمانی که گروهی از متخصصان تشکیل میشود, بهترینهای هر حوزه برای همکاری دعوت میشوند.
کیفیت سوالات
سوالات در یک جهت از پیش تعیینشده پرسیده میشود و مصاحبه شوندگان به آسانی میتوانند به این پرسشها پاسخ دهند.
در شیوه مصاحبه شفاهی, مصاحبهکننده با پرسیدن سوالات مصاحبه شوندگان و دریافت پاسخهای مستقیم از او گام برمی دارد و در هر مرحله, یکی از ابعاد هویت, مهارت و ابعاد علمی بازیکن جستجوگر مورد آزمون قرار میگیرد. فرآیند پرسشگری معمولاً به سه بخش اصلی تقسیم میشود. این سه سطح عبارتند از:
مرحله اول:
پس از معرفی کامل و ارزیابی اطلاعات در بخش اطلاعات فردی, مهمترین حوزههای ایجاد همکاریهای دو جانبه تشکیل شدهاست. پرسشهایی مانند:
* چرا شرکت خود را برای ادامه همکاری انتخاب کردید?
* فکر میکنید مهمترین ویژگی شرکت ما چیست?
* پیشنهاد پیشبرد اهداف کسبوکار شرکت چیست?
مدیریت بحران چیست و برنامه شما برای اهداف کوتاهمدت و بلند مدت شرکت چیست?
این موارد تنها بخشی از مرحله اول مصاحبه استخدامی تخصصی هستند.
راهی بهتر برای جلوگیری از چنین اشتباهاتی وجود دارد. هنگامی که مصاحبهکننده میداند چگونه کار خود را به درستی انجام دهد، آنها بهترین راه برای تست متقاضی را خواهند آورد، که این سوال پرسیدن سوالاتی در مورد ویژگیهای رفتاری است. آیا او کار کردهاست و در مورد فرصت شغلی فعلی خود چه فکر میکند، سه مورد زیر را در مصاحبه در نظر بگیرید:
متقاضیانی را شناسایی کنید که در این مصاحبه عالی هستند.
در این مصاحبه، ببینید چه کسی توانایی انجام کار شما براساس تجربه و حالت را دارد.
معین کنید که کدام فرد واقعاً از موقعیت شغلی شما میخواهد و میتواند در آن موفق شود.
یکی از رایجترین اشتباهاتی که توسط مصاحبه شونده در مصاحبه صورت میگیرد این است که آنها فکر میکنند که میتوانند مصاحبه را اداره کنند چون خودشان را باهوش میدانند و اگر متخصص منابع انسانی اجازه دهد مصاحبه را خوب انجام دهد. حقیقت این است که مصاحبه با منابع انسانی سوالاتی را که پرسیده میشود ساده نیستند، همان طور که فکر میکنیم. هر سوال نقاط پنهان دارد که اگر به آنها توجه نکنید، میتوانید موقعیت شغلی خود را از دست بدهید.
مرحله دوم:
در این بخش، اصول و معیارهای شغلی و آموزشی مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت. صلاحیتها و زمینههای، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، شرکتها و سازمانهایی که به کار با آنها افتخار میکنید و مهمتر از همه، عناوین، تجربیات و سالهای خدمت در این بخش مورد بررسی قرار خواهند گرفت.سطح مهارت هر جوینده کار براساس محتوای رزومه تطبیق داده میشود.
مرحله سوم:
برخی از جویندگان کار این را به عنوان پایان مصاحبه میبینند و برای برخی دیگر، شروع شرکت در یک مرکز حرفهای و شاید بینالمللی است.آزمونهای شفاهی، کتبی و عملی در این مرحله انجام میشوند و موفقیت در این سطح تاثیر قابلتوجهی بر نتایج مصاحبه خواهد داشت. در این مرحله، تواناییهای مطالعه در طول مدت دانشگاه و تجربه شرکت در شرکتهای مختلف میتواند حمایت قوی برای اثبات هنر جویندگان کار باشد.
برای شرکت در انواع آزمون های روانشناختی حرفه ای با کارآزموده همراه باشید.
انواع مصاحبه تخصصی استخدام
مصاحبه شغلی یک به یک
این نوع مصاحبه دقیقاً همان مصاحبه قدیمی است که شما با آن آشنا هستید. شما در یک طرف میز مینشینید و مصاحبهکننده یا کارفرما را روی دیگری قرار میدهید. در این نوع مصاحبه، فرد تنها است و از شما سوالاتی میپرسد که تقریباً همه با آنها آشنا هستند. تقریباً همه قبول میکنند که این سبک مصاحبه خیلی خستهکننده است؛ به خصوص اگر مصاحبهکننده سرد و خشک باشد.
اما تا حدی میتوان گفت که این نوع مصاحبه منسوخ یا به عبارت دیگر بسیار کمتر است؛ چرا که شرکتها به دنبال بررسی تعداد زیاد جویندگان کار و همچنین تعداد رزومههایی هستند که به آنها فرستاده میشوند، این روش بسیار وقت گیر است و روند کارمند یابی را از بین میبرد.
مصاحبه کاری ساختاری
بهترین تعریف برای این مدل مصاحبه شغلی یک مصاحبه شغلی سنتی است! این نوع مصاحبه خیلی عجیب و یا ترسناک نیست. جو بسیار رسمی است و سوالات پرسیده شده از جستجوگر شغل کاملاً مشخص هستند و مسیر معمول را انتخاب میکنند. به طور کلی شرکتهایی که تجربه زیادی در استخدام و استخدام ندارند از این نوع مصاحبه استفاده میکنند.
همیشه به یاد داشته باشید که در این مصاحبهها بسیار مودب و رسمی باشید و هرگز سعی نکنید با مصاحبهکننده ارتباط برقرار کنید. نکته مهم دیگری که باید در نظر بگیرید این است که در این مصاحبهها شرکت کنید. همیشه در این مصاحبه به زمان توجه کنید.
مصاحبههای بدون ساختار
از نام این مصاحبه، کاملاً مشخص است که هیچ ساختار خاصی وجود ندارد و فضای آن کمی آزادتر است و میتواند در آن جلسه به راحتی با آن برخورد کند. جالب است بدانید که در این مصاحبه کارفرما سعی میکند فضای بیشتری را به جستجوگر شغلی بدهد و به او اجازه میدهد بیشتر صحبت کند، به جای پرسیدن سوالات معمول که یک مسیر خاص دارند.
در مصاحبههای شغلی بدون ساختار، میزان تشریفات کمتر است، اما شما نباید بیش از حد آزاد باشید. برخی از کارفرمایان از این روش یا تاکتیک برای باز کردن گارد استفاده میکنند تا بتوانند به راحتی شخصیت شما را در اولین جلسه تشخیص دهند.
برای سنجش فردی خود شرکت در آزمون روانشناختی MBTI کارآزموده را از دست ندهید.
مزایای برونسپاری مصاحبه استخدامی
جالب است که توجه داشته باشید که برون سپاری مصاحبههای شغلی ممکن است.روش اجرا بعد از ارسال رزومهها و انتخاب رزومه مورد نظر توسط کارفرما (یا معرفی متقاضیان مورد نظر کارفرما)، آزمونهای پروفایل روانشناختی انجام خواهد شد و جویندگان کار مصاحبه خواهند شد. متعاقباً، گزارشها فردی (و، اگر کارفرما بخواهد، گزارشهای تطبیقی) آماده خواهد شد.در این فرآیند، مصاحبه در دو مرحله مجزا انجام خواهد شد، در مرحله اول، مصاحبه منابع انسانی (با متخصصان مدیریت منابع انسانی) انجام خواهد شد و در مرحله بعدی، مصاحبههای تخصصی (با متخصصان در هر زمینه شغلی) انجام خواهند شد.
لازم به ذکر است که یکی از گزارشهایی که پس از مصاحبهها ارائه خواهد شد، گزارش “دستی مدیریت منابع انسانی” است که پس از استخدام این کارمندان ابزاری عالی برای مدیریت کارکنان خواهد بود.
این گزارش شامل موارد قوت، نکات مورد نظر برای بهبود، نحوه ارتباط با کارمندان، نحوه ارتباط با دیگران، محرکها، سبک رهبری، چگونگی مدیریت، سبک یادگیری، ساختمان تیمی و گروههایی است که به شما در مدیریت منابع انسانی کمک میکنند.
برای ارسال رزومه شغلی هدفمند با کارآزموده همراه باشید.
هزینه برونسپاری مصاحبه استخدام
هزینه برون سپاری مصاحبه با توجه به نوع مصاحبه و فاکتور های مورد نیاز در مصاحبه متفاوت است.